Stručné pravidlá Pre súboje algoritmov Rescue Simulation – COSPACE

Je to súboj robotických algoritmov, ktorý trvá štandardne 8 minút, pričom prvá časť 3-5 minút sa odohráva v „prvom svete“, v ktorom robot na orientáciu využíva iba kompas, 3 ultrazvukové senzory snímajúce prekážky – jeden priamo pred sebou, druhý vpredu vľavo a tretí vpredu vpravo a dva svetelné senzory rozlišujúce farby pod robotom – jeden vľavo a druhý vpravo. Po uplynutí 3 minút sa môže robot teleportovať do druhého sveta, kde navyše pozná svoju polohu (všade okrem územia blokujúceho signál, ktoré je orámované čiernou bodkovanou čiarou) a dostane tiež na krátku chvíľu informáciu o polohe superobjektu, ak sa mu na ploche takýto superobjekt objaví. Ak sa robot sám neteleportuje pred uplynutím 5 minút, je do druhého sveta prenesený automaticky, avšak bez prémie .

Úlohou robota je vyhľadávať a zbierať (3 sekundy stojí a bliká) červené, modré a čierne objekty a vyložiť ich na oranžový deposit znázorňujúci zberný port záchrany (3 sekundy stojí a svieti) . Po ceste sa robot vyhýba prekážkam, pasciam (modré pole v žltom ráme, kde keď spadne, stráca všetky práve prevážané objekty). V druhom svete sa musí vysporiadať aj so spomaľujúcimi bažinami (sivé pole) a územím s blokovaním signálu o súradniciach.

Bodovanie
štartovací darček – 100 bodov
úspešný teleport – 100 bodov
červený objekt – 10 bodov za vyzdvihnutie + 10 bodov za vyloženie
modrý objekt – 15 + 15 bodov
čierny objekt – 20 + 20 bodov
vyzdvihnutím týchto objektov v špeciálnej (farebnej) zóne sa hodnota objektu zdvojnásobí
za vyloženie kombinácie červený+modrý+čierny prémia 90 bodov
v prvom svete a v druhom spôsobí vygenerovanie superobjektu, ktorého hodnota je 90 + 90 bodov (za jednu kombináciu) alebo 180 + 180 bodov za dve vyložené kombinácie červený+modrý+čierny.

Tím môže byť penalizovaný (jeho robot je relokovaný na iné miesto a na 10 sekúnd paralyzovaný) za vrazenie do súpera, ktorého senzormi videl a mohol sa mu vyhnúť. Tím môže požiadať o relokáciu a 10 sekundovú paralyzáciu dvakrát počas súboja, ak usúdi, že jeho robotovi to môže priniesť výhodnejšiu polohu, či otočenie.

Tak a teraz už viete všetko dôležité, aby ste si mohli vychutnať videá zo skutočných súbojov neskutočných robotov

Jedna odpoveď na „Stručné pravidlá Pre súboje algoritmov Rescue Simulation – COSPACE“

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *